Astanga yoga på Nørrebro, 5 minutter fra Københavns centrum

Mysore Yoga CPH underviser i autentiske Mysore stil Astanga yoga på Nørrebro, 5 minutter på cykel fra Københavns centrum. Astanga yoga er en træning og filosofi, der udvikler ens fysiske, psykiske og åndelige styrke og sundhed. Al vores undervisning gives på individuel basis, og du arbejder altid en-til-en med en kvalificeret lærer. Vi inviterer dig til at opdage ægte velvære, et levende fællesskab, og en forbedret sans for humor.

Mysore Yoga CPH - Astanga Yoga - Frederiksberg - København - CopenhagenAstanga yoga

Astanga yoga er et traditionelt yogasystem som i vor tid er videregivet af Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009), R. Sharath Jois og Saraswathi Jois på KPJAYI (Shri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute) i Mysore, Indien.

Udøvelsen af Astanga yoga er karakteriseret ved en sekvens af flydende stillinger, der er bundet sammen ved hjælp af en specifik vejrtrækningsteknik, interne kropslåse og fokuserings punkter. Denne yoga træning udvikler både styrke, smidighed og vitalitet i kroppen, og giver en roligere klarhed i sindet.

Ordet “Astanga” oversættes til “De otte lemmer“. Ifølge filosofien bag er der otte aspekter af yoga. Hvad der i starten kan føles som en ren fysisk praksis er én indgangs vinkel for udviklingen af mere subtile reflekterende, etiske og meditative kvaliteter.

Folk kommer til yoga fra alle mulige forskellige baggrunde. Uanset om du er tiltrukket af Astanga yogaen for selvudvikling, indre ro, fysisk kondition, sundere livsstil, mental fokus eller stress lindring, så er Mysore Astanga yoga metoden en systematisk og logisk fremgangsmåde som følger din udvikling og udfordrer dig når du er klar til det.

Mysore praksis

Ordet Mysore stammer fra en by i det sydlige Indien, hvor kilden til Astanga Yoga, KPJAYI er placeret. Mysore stil er den traditionelle metode til at lære og praktisere Astanga yogaen på. Vi træner på den originale måde astanga yoga systemet er udviklet i byen Mysore.

Filosofien bag Mysore stilen er, at vi alle er forskellige i bygning og sind. Derfor kan ingen guidet klasse passes til behovene hos alle. I Mysore timerne træner eleverne selvstændigt i deres eget tempo, niveau og evne i en samlet gruppe. Alle anvisninger gives fra lærer til elev i en-til-en metoden, og læreren er hele tiden tilstede for at give hjælp i stillingerne og vejlede med fremgangsmåden.

For at deltage i Mysore timerne behøver du ikke nogen erfaring, styrke eller fleksibilitet. Mysore træningen vil opbygge alt dette på en sikker, tryg og effektiv måde. Det er ikke engang et krav at du fra starten kan huske sekvensen. Læreren vil hjælpe dig i gang og arbejde med dig i dit eget tempo, og stille og roligt opbygge din personlige rutine. Inden længe vil du og træningen være sikkert på vej. Alt du behøver er motivationen til at lære.

Er du ny til yoga? Sådan kommer du i gang?

  1. Registrere dig til en to- timers intro klasse. Intro timerne foregår i små grupper hvor du vil blive introduceret til de grundlæggende elementer i udøvelsen af Astanga yoga. Efter intro timerne kan du fortsætte med de 3 ugers træning, hvor du deltager i Mysore klasserne og integrerer det du har lært i intro timerne i dit eget tempo, et skridt ad gangen. Tilmelding til intro klasserne er påkrævet. Tilmeld dig her.
  2. Gå i gang med det samme. I dit første møde med Mysore træningen, vil vi lære dig vejrtræknings teknik og en lille sekvens af stillingerne. Dine første par gange vil træningen være omkring 30-45 minutter, men de vil hurtigt vokse til længere i forhold til du bliver bedre bekendt med sekvensen og du internalisere det grundlæggende. Hvis du er ny til Astanga Yoga og vil starte Mysore, så kontakt os på forhånd.

Eventuelle spørgsmål? Kontakt os.

info (a) mysoreyogacph .dk
Mysore Yoga Cph
Hørsholmsgade 26, st. tv.
2200 Nørrebro

Keywords: Astanga Ashtanga Yoga Mysore Copenhagen København

”Do your practice and all is coming.” ― Sri K. Pattabhi Jois

”Yoga is the cessation of the fluctuations of the mind.” ― Yoga Sutras of Patanjali

"Astanga yoga is 99 percent practice, one percent theory." ― Sri K. Pattabhi Jois

”Everyone can practice Astanga yoga. Except lazy people.” ― Sri R. Sharath Jois

"Man is made by his belief. As he believes, so he is." ― Bhagavad Gita

“The mind is restless and difficult to restrain, but it is subdued by practice.” ― Bhagavad Gita

“Asana practise is for 2 hours. Yoga practise is for 24 hours.” ― Sri R. Sharath Jois

”When the mind is quiet, the asana is correct.” ― Sri K. Pattabhi Jois

”This is not a gym, you are not here to work out. You are here to bring peace to yourself, to know who you are.” ― Sri R. Sharath Jois

”With practice anything is possible.” ― Sri R. Sharath Jois

“The mind acts like an enemy for those who do not control it.” ― Bhagavad Gita